Vad gör Tobias Billström egentligen?

Hinok Zakir är nio år och född i Sverige. Trots detta ska Hinok och hans familj nu utvisas till Etiopien – ett land Hinok aldrig ens har besökt.

Okej, jag ska ’fess up: Min personliga åsikt är att alla som kommer till Sverige ska få stanna här. Diskussionen kring att höja tempot på tvångsutvisningen – och jakten på papperslösa – får det att isa till i hjärtat på mig. Nu är detta i och för sig inte en mainstream-åsikt på något vis (suck!) och det är jag beredd att erkänna. Ändå tycker förmodligen de flesta att en utvisning i det här fallet – nu när ändå vi pratar om en nioåring som är född i Sverige – är grymt och onödigt smärtsamt för alla de inblandande.

Nej! Inte för alla de inblandade. Det är exempelvis inte det minsta smärtsamt för allas vår favoritmigrationsminister, Tobias Billström. I en intervju med DN tillfrågades nämligen Tobias Billström om Moderaterna vill ”göra det lättare för barnfamiljer att få stanna i Sverige”. Tobias Billström genmälde att detta minsann ”inte är en prioriterad fråga”.

Nu kan man kanske fråga sig: hur är utvisningen av barnfamiljer inte en prioriterad fråga förmigrationsministern? Jag menar, att prioritera utvisningen är väl ändå Billströms (välbetalda och högt ansedda) jobb? Men Billström har andra, viktigare saker för sig! Efter viss spekulation samt diskussioner med interna källor har vi på PK-Maffian kommit fram till fem saker som Tobias Billström prioriterar framför att hjälpa flyktingfamiljer. Varsågod att ta del av dem!

1. Att oroa sig för att Fredrik Reinfeldt är sur på honom.
Ända sedan det där utspelet om ”volymer” av invandrare har det varit en frostig stämning på morgonmötena. Förut brukade Reinfeldt åtminstone ge Billström ett svalt leende då de svävade förbi varandra i maktens korridorer. Nu? Nu har Billström tur om han får en kall blick över kaffekoppen. Åh, om han ändå aldrig hade sagt ”volymer” av invandrare! ”Volymer” är så avhumaniserande. Om han ändå hade sagt ”massor”!

2. Att låtsas vara en robot från yttre rymden
Okej, det låter konstigt, men det här är en av Tobias Billströms favoritlekar. Den hjälper honom att hantera pressen från sitt slitsamma och nästan hopplöst krävande ämbete. En robot behöver inte känslor. En robot behöver inte Reinfeldts bekräftelse! Dessutom är det roligt att låtsas glitcha under intervjuer med näbbiga reportrar. (Se här och här. Han är skrämmande bra.)

3. Att betala TV-avgiften
Tobias Billström lär sig av sina misstag! HA. De kommer minsann inte att sätta dit honom igen! Dessutom är han ett stort fan av Lyxfällan.

4. Seriöst, är Reinfeldt sur, eller?
Reinfeldt bjöd inte in Billström på den årliga moderata kräftskivan i somras. Det svider. Till och med Annie Lööf fick en inbjudan – ingen gillar Annie Lööf, hon är borgarnas olycksfågel! Göran Hägglund ber för henne, liksom. Men ändå pratade hon glatt om den där Västerbottenpajen hon tänkte ta med sig till kräftskivan, och vad skulle Tobias ta med? Nubbe? Billström var tvungen att spela med. Han sade att han var ansvarig för dillen.

5. Att läsa om sina överdrivet entusiastiska tweets från 2010 med en sammanbiten min.
”Nu börjar en ny arbetsvecka”, kvittrade Billström glatt en gång i tiden, ”härligt!” Ack, det var innan slitet började. Vilken oskyldig tid det var! De goda var goda, de onda var kommunister, och ”solsidan [var] nog det roligaste [han] sett på länge…!”

Nu, då? Nej, nu är det ett hårt liv Tobias Billström lever. Så nästa gång du tänker döma honom för att han inte prioriterar utvisningen av barn, så kom ihåg detta: Tobias Billström gör sitt bästa. När han inte låtsas vara en robot från yttre rymden, det vill säga.

Tobbe

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s